halaman

Monday, January 3, 2011

Tutorial untuk korang sumer..

cmne eak nk ltak lgu kt blog???
hahaha..
ni aku ada study satu langkah bijak dan mudah untuk korang sumer..^_^

solution:
step 1

korang pegi kat http://muzicons.com/. klo x bole, just
klik je kt sini.. jumpe x?? msti jmpe pnye la..
nnt biler page dye da kuar, korang pilh ikon ape korang nak pakai..
pstu search plak lagu yg korang nk kt ruangan seacrh yg dye da sdiakan tu..
ble da jmpe klik kt "get"..



step 2

pastu korang pilih "look" ngn "colour" dye ikot ksedapan mata korang memandang,
kt tempat yg ada tulis "max 12 symbols" tu korang bole tulis ape yg korang nk kt music player korang nnt..



step 3

nnti korang bole nmpak da resault dye....
sekarang ni korang copy plak dye pnye html code.


step 4

balik plak kt dasboard blog korang, korang klik design>page element>add a gadget

step 5

cari HTML/JavaScript sampai jumpe.. pastu klik lambang plus tu.. 
jgn klik kt tmpat laen plak.. ^_^


step 6 

korang "paste" la ape yg korang da "copy" masa step 3 td kt kolum yg ada tu..
pstu korang jgn lpe lak save dlu bnde ni..
klo x nnt x jd plak...

step 7

maka siaplah music player korang...
cube2 la bnde ni ea..
slamat mencuba
^_^






No comments:

Post a Comment

Popular Posts