halaman

Tuesday, March 29, 2011

My art studio


Assalamualaikum kepada rakan2 semua..
hari ini aku nk mmperkenalkn kt korang sumer hasil karya seni aku kt korang..
bila tgk pada banner nih msti korang ingt zaidizainalartstudio ni berkonsepkan photoshoot,
photoshop ke pape la kejadahnye la yg berkaitan..
Major subjek yg aku amek di kolej ialah "Product Design Technology"
So, apa yg cuba aku nk sampaikn ialah, studio aku ni lebih ke arah software 3D..
Pengunaan softaware 3D ni plak bkn la berkisar pada 
animasi kartun atau yg sewaktu dngnnya, 
pengkhususan subjek aku ialah lebih kpd industrial engineering.
software yg digunakan pula adalah CATIA V5R16.
sebenarnya aku masih baru lg dalam pnggunaan software nih..
actually ada diantara yg aku akn papar kn slepas nih, bnde yg aku masih belum blaja di kolej, ianya adalh hasil bereksperimentasi sendiri..
korang tengok2lah yer..





blok 1
  



blok 2


blok 3



mould base


mould drafting




epal



kete perang


remote car


car 1



car 2



car 3




car 4

selain dari ini.. folio sketching aku still dlm progress.. insyallah akan siap dlm bln awal bln 7 ni.. untuk pngetahuan korang. ape yg baru aku blaja ialah cmne nt wt blok kt atas tu.. n sume gmba kete nih hasil dr eksperimentasi masa lapang aku.. remote car tu adalah hasil pada kali pertama aku berexperimentasi dan kete perang tu adalah yg kedua.. sbnarnya ada byk lg hasil aku yg lain.. insyaalah juga akan dipaparkan pd masa akn datang...

No comments:

Post a Comment

Popular Posts