halaman

Wednesday, November 30, 2011

95 Fakta Tentang Lelaki Yang Gurl Perlu Tahu!


Assalamualaikum...
Entry aku ari ni nk cter sedikit sebanyak psal kaum adam. Utk kaum hawa yang rase rase susa nk faham psal pakwe korang, nk bodek pakwe, n pape je la psal laki, ni la peluang korang.. So bace bebaik k.. Utk kaum adam pon x de salahnye nak baca fakta ni jgk.. hahaha ;D

Monday, November 28, 2011

CATIA V5R16


Assalamualaikum
Kali ni aku nk share ngn korang final projek aku mase aku sem 2 dulu. Projek yg ni kitorang buat guna software CATIAV5R16. Final projek ni sbenarnye projek bekumpulan, design ni dibuat oleh aku n di"assemble" oleh parter aku Danial Saidi. Task kitorang mase final projek ni ialah design semula pape je pon part mekanikal yg bole begerak2 n msti ada sekurang2nya 10 part. So kitorang amek keputusan utk buat enjin 2 lejang. Konsep enjin ni semuanya da betul, cuma ada beberapa part je yg designnye x betol sikit, almaklumlah still amatur lg kn.. huhuhu. Tapi Alhamdulillah bile kitorang simulate semua part tu begerak seperti yg dirancangkn.. So mcm bese la, jangan segan2 tgk beberapa gmba yg aku rajin nk upload ni, n jangan segan nk komen k..:)
<gmbar sikit je, malas nk printscreen byk2 huhuhu>

UGNX 7.5



Assalamualaikum
baru2 ni aku ngn beberapa org kengkawan aku terpilih utk masok petandingan design dgn mggunakan software UGNX7.5. Tema petandingan ni ialah "Improve  The World". So aku kne la cipta something yg bole meng"improve"kn dunia ni. Gamba yg aku post ni sbenarnye karya aku mase aku nga mengasah kemahiran aku guna software ni. Projek yg aku submit tu bole plak aku telupa nk copy utk aku simpan <submit last minit, kelam kabot sket mase tu>. Saje aku share kn gamba ni kt korang. Jangan le segan2 nk tengok n komen k.. :)

Nampak Pondan Ke Kalau Aku berBLOG???



Assalamualaikum
aku nk tanye pendapat korang sikit la. Nmpak pondan ke kalau laki berblog? Gegurl je ke yg bole berblog? Haha.. Kolot tol pemikiran mereka2 ni. Ada la semenjak 2 menjak ni. beberapa org makhluk Allah ni bertanyakn psal blog aku yg jrang update ni. Dia tanya cmne bole aku tepikir nk buat blog?? Ada ke patot dia kate aku ni mcm pondan la, sbb slalunye gurl je yg mnggedik2 buat blog ni. Oppsss.. Agak x sopan ye statement korang tu.

Monday, November 7, 2011

Selamat Hari Lahir




   Agak2 korang sapenye hari jadi nih? aku ler, haha akhirnye 19 jugak umo aku taon ni, azam aku untuk hari jadi aku yg kali ke 19 ni, aku nak setelkan azam hari jadi aku yg lepas, hahaha... kne la setelkan satu-satu dulu ark? ni azam yg lame pon x setel lagi, dah nk pasang azam baru.. hahaha..

Sunday, November 6, 2011

Qurban Lembu



aduss.. letihnye aku ary ni begotong royong ngn org kampung, setelkan 15 ekor lembu n 2 ekor kambing sempena raya qurban taon ni. tp syok gak la dpt byk pengalaman. alhamdulillah kali ni sume lembu2 yg kne qurban tu sihat2 n gemok2.. sape yg x pena ikot org melapah lembu, baik korang cari pengalaman cepat.. syok woo.. hahaha.

aku memang mantap !




saje je aku prinscreen gamba browser aku kt korang. amacam? meriah x browser aku? hahaha.. aku bosan sebenarnye ni. sambil2 aku bosan, tu aku pon saje la nk memperbanyak kn entry kt blog aku ni. tajuk entry aku tu pon xde kne mngena ngn ape yg aku tulis ni sbenarnye. wakakakaka... so selamat malam la untuk korang pembaca semua. semoga tido nyenyak.

Selamat Menyambut Hari Raya Aidiladha



Assalamulaikum..
pertamanya aku nk mngucapkan selamat menyambut Hari Raya Aidiladha kepada sesumer pembaca blog aku nih yg beragama islam.walau pon jarang orang buat benda nih, tapi aku nk mintak maaf sempena ngn hari raya aidiladha kat korang sumer n kenalan2 aku kalau aku ada tesalah kata terkasar bicara. x salahkn nk minta maaf time ni? hahaha... pape hal pon, slamat hari raye la.. wasalam..

kesibukan-keletihan-keterlupaan



kesibukan-> keletihan-> keterlupaan.......

semenjak 2 menjak ni makin sibuk plak aku.. sampai serabot pale lutut aku.
akibat dari kesibukan aku yg terlampau, dgn petandingn, study, assigment, projek, kengkawan, sosial life n banyak benda lagi la dalam jdual harian aku mnyebabkn aku telalu penat n lastly mmbuatkn aku terlupa yg aku ada blog yg perlu di update.. hahaha so ary ni aku teringat n bejaya gak aku update... wasalam..^^



Popular Posts