halaman

Thursday, December 8, 2011

20 Pekara Tentang Lelaki Wanita Meluat




Assalamualaikum..
hari ni aku nk share sikit kt korang info pasal perangai adam yang maybe bole buat kaum hawa meluat.. hahaha.. so bace leklok k. untuk kaum hawa, kalau korang rase ada lg perangai kaum adam ni yg korang x berapa nk bekenan sangat, bole la roger kt aku, so aku bole baiki lagi info nih.. huhu.. ;D

Tuesday, December 6, 2011

Justin Bieber 2.0 (Lawak Giler.. haha)



<click on play button>



Assalamualaikum..
Entry aku kali ni, aku nk share ngn korang video yg bole dikatakan hampir hampir buat aku sampai nak tebarai tali perot.. hahaha.. Kalau korang rase nk tgk " 2nd Generation Of Justin Bieber", ape kate korang try layan video ni jap.. TERBAEKKK.. ;)

Saturday, December 3, 2011

Fakta Tentang Wanita Yang Lelaki Perlu Tahu






Assalamualaikum. kalau ari tu aku postkn fakta psal laki. kali ni aku nk post serba sedikit fakta psal gurl. baru lah sama adil kn? kn? kn?.. Tp memandangkn post kali ni psal wanita, so x dapat la nk bagi fakta byk mcm ari tu sbb aku bkn wanita, aku jus tulis apa yg aku taw je k.. so bace jgn x baca taw.. ;D

Wednesday, November 30, 2011

95 Fakta Tentang Lelaki Yang Gurl Perlu Tahu!


Assalamualaikum...
Entry aku ari ni nk cter sedikit sebanyak psal kaum adam. Utk kaum hawa yang rase rase susa nk faham psal pakwe korang, nk bodek pakwe, n pape je la psal laki, ni la peluang korang.. So bace bebaik k.. Utk kaum adam pon x de salahnye nak baca fakta ni jgk.. hahaha ;D

Monday, November 28, 2011

CATIA V5R16


Assalamualaikum
Kali ni aku nk share ngn korang final projek aku mase aku sem 2 dulu. Projek yg ni kitorang buat guna software CATIAV5R16. Final projek ni sbenarnye projek bekumpulan, design ni dibuat oleh aku n di"assemble" oleh parter aku Danial Saidi. Task kitorang mase final projek ni ialah design semula pape je pon part mekanikal yg bole begerak2 n msti ada sekurang2nya 10 part. So kitorang amek keputusan utk buat enjin 2 lejang. Konsep enjin ni semuanya da betul, cuma ada beberapa part je yg designnye x betol sikit, almaklumlah still amatur lg kn.. huhuhu. Tapi Alhamdulillah bile kitorang simulate semua part tu begerak seperti yg dirancangkn.. So mcm bese la, jangan segan2 tgk beberapa gmba yg aku rajin nk upload ni, n jangan segan nk komen k..:)
<gmbar sikit je, malas nk printscreen byk2 huhuhu>

UGNX 7.5



Assalamualaikum
baru2 ni aku ngn beberapa org kengkawan aku terpilih utk masok petandingan design dgn mggunakan software UGNX7.5. Tema petandingan ni ialah "Improve  The World". So aku kne la cipta something yg bole meng"improve"kn dunia ni. Gamba yg aku post ni sbenarnye karya aku mase aku nga mengasah kemahiran aku guna software ni. Projek yg aku submit tu bole plak aku telupa nk copy utk aku simpan <submit last minit, kelam kabot sket mase tu>. Saje aku share kn gamba ni kt korang. Jangan le segan2 nk tengok n komen k.. :)

Nampak Pondan Ke Kalau Aku berBLOG???



Assalamualaikum
aku nk tanye pendapat korang sikit la. Nmpak pondan ke kalau laki berblog? Gegurl je ke yg bole berblog? Haha.. Kolot tol pemikiran mereka2 ni. Ada la semenjak 2 menjak ni. beberapa org makhluk Allah ni bertanyakn psal blog aku yg jrang update ni. Dia tanya cmne bole aku tepikir nk buat blog?? Ada ke patot dia kate aku ni mcm pondan la, sbb slalunye gurl je yg mnggedik2 buat blog ni. Oppsss.. Agak x sopan ye statement korang tu.

Monday, November 7, 2011

Selamat Hari Lahir




   Agak2 korang sapenye hari jadi nih? aku ler, haha akhirnye 19 jugak umo aku taon ni, azam aku untuk hari jadi aku yg kali ke 19 ni, aku nak setelkan azam hari jadi aku yg lepas, hahaha... kne la setelkan satu-satu dulu ark? ni azam yg lame pon x setel lagi, dah nk pasang azam baru.. hahaha..

Sunday, November 6, 2011

Qurban Lembu



aduss.. letihnye aku ary ni begotong royong ngn org kampung, setelkan 15 ekor lembu n 2 ekor kambing sempena raya qurban taon ni. tp syok gak la dpt byk pengalaman. alhamdulillah kali ni sume lembu2 yg kne qurban tu sihat2 n gemok2.. sape yg x pena ikot org melapah lembu, baik korang cari pengalaman cepat.. syok woo.. hahaha.

aku memang mantap !




saje je aku prinscreen gamba browser aku kt korang. amacam? meriah x browser aku? hahaha.. aku bosan sebenarnye ni. sambil2 aku bosan, tu aku pon saje la nk memperbanyak kn entry kt blog aku ni. tajuk entry aku tu pon xde kne mngena ngn ape yg aku tulis ni sbenarnye. wakakakaka... so selamat malam la untuk korang pembaca semua. semoga tido nyenyak.

Selamat Menyambut Hari Raya Aidiladha



Assalamulaikum..
pertamanya aku nk mngucapkan selamat menyambut Hari Raya Aidiladha kepada sesumer pembaca blog aku nih yg beragama islam.walau pon jarang orang buat benda nih, tapi aku nk mintak maaf sempena ngn hari raya aidiladha kat korang sumer n kenalan2 aku kalau aku ada tesalah kata terkasar bicara. x salahkn nk minta maaf time ni? hahaha... pape hal pon, slamat hari raye la.. wasalam..

kesibukan-keletihan-keterlupaan



kesibukan-> keletihan-> keterlupaan.......

semenjak 2 menjak ni makin sibuk plak aku.. sampai serabot pale lutut aku.
akibat dari kesibukan aku yg terlampau, dgn petandingn, study, assigment, projek, kengkawan, sosial life n banyak benda lagi la dalam jdual harian aku mnyebabkn aku telalu penat n lastly mmbuatkn aku terlupa yg aku ada blog yg perlu di update.. hahaha so ary ni aku teringat n bejaya gak aku update... wasalam..^^



Wednesday, July 27, 2011

ahmad senin giler durian..^^




Assalamuailaikum..
mesti korang tertanya-tanya sapa ahmad senin ni kn? (bukan nama sebenar)..
haha, ni la anak buah kesayangan aku.. umo dye skg ni hampir mencecah 2 tahun. 
sebelum ni aku penah citer sket psal dye dalam post
gelagat dye yg noty n lasak giler membuatkn sayang giler kt mamat kecik nih. 
kalo korang nk taw.. mamat kenit yg comel kiut nih giler durian.. kata mak dye 
sampaikan bangun pagi2 pon da pndai dah mntak sarapan durian.. 
almaklumlah baru blaja becakap, so pndai la dye nk mintak2 skg.. hahaha.. 
papehal pon, nnt pokde balik cuti raye nnt kite jumpe lg ea amat tenin,
 rindu pokde kt kau.. hahhaa 


Tuesday, July 19, 2011






Assalamaulaikum,
akhirnye berpeluang gak aku meng'update' blog aku nih.
haha rindu plak rasenye kt blog ni. bukan ape semenjak 2 mnjak ni aku bizi 
yg teramat sgt, kalo korang nk tau ni la yg keje aku buat, 
training utk upcoming xpdc aku. kalau sebelom nih aku join xpdc berakit kat 
Sungai Pahang, kali ni plak aku akan join xpdc berkayak mengelilingi 
Pulau Pinang selama 4 hari 3 malam bermula pada 23/7/2011 sampai la 26/7/2011. 
kepada pembaca n kengkawan sekalian doakan aku selamat dalam xpdc ni okayh..^^

Tuesday, June 21, 2011

i'm watch jam tangan android tercanggih dan pertama didunia




  Assalamualaikum. enty aku kali ni aku nk memperkenal kn sebuah jam tangan android yg sgt canggih. Jam buatan Itali ni direka dan dicipta oleh Manuel Zanella dan Massimiliano Bertolini. Kmudian jam tangan yg ekklusif ni di diberi nama i'mWatch oleh dua orang mamat ni. Kenapa i'mWatch?? haa, yg tu korang g tanye sndri mamat ni.. haha..


Friday, June 17, 2011

Subhanallah, Siapakah Makcik Hajjah Sitt Al-Wuzara ni..



Assalamualaikum... 
Subbhanallah..siapakah MAKCIK HAJJAH SITT AL-WUZARA??? mohon kpda pihak2 yg berkenaan, pihak berkuasa atau pihak berwajib untuk mngambil tndakan terhadap insan laknat ni. macam2 penghinaan, cacian makian kepada agama Islam dilemparkan dalam blog ini..siapa ja yg baca blog nih pasti akan mngucap pnjang... SUBHANALLAH... lihat la sendiri blog ini..

Thursday, June 9, 2011

Online Game Untuk Lepas Geram..


Kalau korang geram ape yg korang buat?
haaa... entri aku hari ni aku nak memperkenalkan cara yg nk kata baru tu x la baru sgt, tp berkesan la jgk utk korang nk lpaskn geram korang tu...

Tuesday, June 7, 2011

mandi jeram.. terbaeeekkkk...



Assalamualaikum.. 
korang penanh x mandi jeram?? haaa... pastikan pas ni ajak mak ayah korang bawak korang mndi kt sini.. ape name tmpat ni pon aku x igt da, psal bukan aku yg jd drebar mase nih.. yg aklu taw tmpat ni kt kedah.. ape yg aku  bole cakap pasal tempat nih.. 
TERBAEKKKK...

Thursday, May 26, 2011

Letih weyh.


assalamualaikum.. 
rasenye lame aku x post entry baru kn? bukan ape.. semenjak2 mnjak n bermenjak-menjak2 da dekat2 ngn final ni aku terlalu bizi giler.. assigment mencurah2 banyaknye.. letih doe.. ni pon smggu dua ni tiap malam asik tido kul 3-4 pagi je.. aduss... letih letih.. nasib baik 3 mnggu je lagi nk cuti sem.. aku pon x paham nape sem ni aku bizi giler. xpe la, pape hal pon caiyok caiyok!!! zaidi.. hahaha.. ok la.. nk smbung wt assigmnet.. huhu.. 

Sunday, May 15, 2011

Pokde rindu kamoo laaa..


comel x?
hahaha.. klo korang nk taw, ni lah anak buah aku yg paling aku sayang sekali..

Monday, May 9, 2011

selamat hari ibu..


SELAMAT HARI IBU!!
entry aku kali ni ditujukan khas kpada mak aku yg comel, cun cantik, lawa kt rumah tu.. haha.. kepada emak, minta maaf ye mak, lambat sikit wish kat mak, dpd smalam lg nk tulis entry ni.. tp tlupe lak, bzi sikit la mak..hehe.. pape hal pon edy nk ucapkan Selamat Hari Ibu kt mak. smoga mak sihat sntisa n panjang umo, nnt bole tgk edy blaja tinggi2.. haha... dksempatan ni jgk.. edy nk mnx halal makan minum edy, thanx sbb jaga edy daripada tapak kaki edy besar 2 jari mak sampai la tapak kaki mak plak besa 2 jari edy.. insyaallah 12-13 bln 6 ni edy balik mlake.. tggu ye mak.. Edy sayang mak..^_^


Saturday, May 7, 2011

Wednesday, April 27, 2011

Letih tapi enjoy


Assalamualaikum.. 
pada sabtu lepas <23/4/2011>, kelab kompang kolej aku telah bersama2
dengan askar wataniah di Kulim Kedah telah bergabung tenaga dalam menjayakan satu program membersihkan sebuah rumah amal bagi anak2 OKU yg berada di Kulim Kedah. program kitorang bermula pada seawal 7.45 a.m dan berakhir pada jam 4.00 pm..walau letih bagaimana pon.. kitorang still enjoy melaksanakan tugasan kitorang.. ribuan terima kasih khas untuk membe aku fikri Razin Nazrol sebagai photographer kitorang.. sebenarnye bukan dye sorang je.. tp disebabkan kamera yg mahal tu dye yang punye.. so thanx lebey sikit la kat dye.. haha

Tuesday, April 26, 2011

Aku "BERMANIFESTO" ???


Assalamualaikum.. korang taw x apa yg dimaksudkan dengan bermanifesto? manifesto ni sebenarnye ialah....
  malas aku nk taip panjang2... senang citer manifesto ni lebih kurang cam janji manis korang pada rakyat biler korang betanding utk pilihan raya.. paham x? Apsal aku tetibe cter psal manifesto?
haaa ni la yg nk citernye nih...

Thursday, April 21, 2011

jom vote ramai2..!!


Assalamualaikum kepada semua pembaca2 sekalian.
post aku kali ni aku nk mnx tolong dpd korang sume untuk vote 
aku dlm satu contest yg aku join nih..

Tuesday, March 29, 2011

Komputer ada jantina?





Assalamualaikum kepada semua pembaca2 blog aku..
aku nk tanye korang ni, korang tau x jantina komputer korang?
aku rase koerang pon x taw yg komputer bole ada jantina kn??
haha.. ni la yg aku nk ajar arini, cmne nk taw jantina komputer korang.
untuk makluman, tutorial ni hanya berkesan bg pengguna windowa sahaja ya..
kalau sesape yg guna mac os x ke linux ke, pape kejadah la skalipon 
yg selain dpd windows, mnx map sesangat...

My art studio


Assalamualaikum kepada rakan2 semua..
hari ini aku nk mmperkenalkn kt korang sumer hasil karya seni aku kt korang..
bila tgk pada banner nih msti korang ingt zaidizainalartstudio ni berkonsepkan photoshoot,
photoshop ke pape la kejadahnye la yg berkaitan..
Major subjek yg aku amek di kolej ialah "Product Design Technology"
So, apa yg cuba aku nk sampaikn ialah, studio aku ni lebih ke arah software 3D..
Pengunaan softaware 3D ni plak bkn la berkisar pada 
animasi kartun atau yg sewaktu dngnnya, 
pengkhususan subjek aku ialah lebih kpd industrial engineering.
software yg digunakan pula adalah CATIA V5R16.
sebenarnya aku masih baru lg dalam pnggunaan software nih..
actually ada diantara yg aku akn papar kn slepas nih, bnde yg aku masih belum blaja di kolej, ianya adalh hasil bereksperimentasi sendiri..
korang tengok2lah yer..

aku dia dan DIANA DANIELLE??

<Diana Danielle Danny Beeson>

Assalamualaikum semua pembaca sekalian..
entry aku kali ni nk share sikit sbanyak psal artis pujaan aku yg kiut miut ni. Klau korang tgk gmba dye je pon korang da taw da sape dye ni.

Monday, March 28, 2011

tutorial untuk pasang shoutbox




Assalamualakum dan salam sejahtera.. kepada para pembaca yg dirahmati tuhan sekalian..
hahaha.. da macam baca forum soal jawab besama Ustz Zaidi plak..
ok sbenarnye aku x de nawaitu lngsung nk wt tutorial nih..
tapi dalam aku berblogwalking td, terjumpa plak satu blog nih milik sahabat sekelas
mse zaman kecik2 dulu.. 
aku buat tutorial ni khas iklas dari jauh dlm lubuk  aty aku khas utk dye..
wakakaka.. jiwang kerat la pulak.. hahahahaha...

Saturday, March 26, 2011

boleh ke nokia 3310 update FACEBOOK??


haa.. mesti korang pelikkan? bole ke nokia 3310 ni update status facebook korang??
ni la yg aku nk ajar nih...
ptama skali untuk wt cmni, korang x perlu nk besusa payah g beli nset ni..
iyer!! x paya pkai nset ni pon... x caya lak..
hahaaha, lagi pelik?? nk update pkai 3310 ni tanpa perlu mnggunakan 3310??
cm tipu je kn??
senang je care nye.. 

Wednesday, March 23, 2011

tutorial nk tuka gamba korang jd klasik??


Assalamualaikum kepada kenkorang sume sedang mmbaca tutorial nih..
aku pon x taw nape tetibe aku rse epy sesangat, disebabkan aku rase epy, 
so aku nk share smthing ngn korang. Ape yg aku nk share ni bkn la pape 
yg gempak gilaB*** sgt pon, tp aku rse korang sume msti suka..

Wednesday, March 16, 2011

cmne nk lajukn balik broadband yg da abes limit..



Assalamualakum...
Rsenye da lame giler da aku x update blog aku nih..
Ari ni, dngan sgala limpah dan rahmat Nya.. tergerak  aty aku nk update
n wt tutorial khas utk korang sume yg malas nk bayar bil broadband korang tu..
korang msti bengang gile bile broadband korang da abes limit kn??
Haa.. tu la yg aku nk ajar ari ni..
cara ni sbenarnye diturunkan oleh akan kolej aku, and agk bkesan la jgk..
Cara ni bkesan utk pngguna line Maxis, Celcom n maybe jgk digi..
Juga nak inform n memperigtkn korang sume, cara ni Insyaallah bkesan utk pengguna windows je ea..
Bg pngguna linux ke mac ke.. mnx map la yer jah..^_^

Wednesday, February 9, 2011

Hanya lepas Nikah..


Dia terlalu sayangkan aku. Itu yang aku sangat pasti. Atas sebab itu aku 
rasa terlalu selesa kerana aku yakin dia tak kan meninggalkan aku. 
Dia sanggup mengetepikan kepentingan diri sebab nak menjaga hati aku. 
Sering aku biarkan dia memujuk dirinya sendiri bila dia merajuk. 
Buat apa aku nak pening-pening pujuk dia kalau dia sendiri akan kembali 
padaku dan meminta maaf atas keterlanjuran sikapnya sendiri. 
Sebarang perselisihan, dia yang akan mengalah dan dia akan 
menyalahkan dirinya sendiri walaupun jelas memang salahku.
 Dia wanita yang rela berkorban apa sahaja kecuali satu, dia tak 
mahu dirinya disentuh sebelum kami memiliki ikatan yang sah.

Sunday, February 6, 2011

Melayu Moden??



assalamualaikum..
arini entry aku aku nk cter psal kemodenan masyarakat melayu 
zaman sekarang..masyarakat kita memang semakin maju dan 
melangkah kehadapan, apa yg kita x bole buat dulu,
sumenye da jadi bole, dngan adanya kecanggihan teknologi zaman 
sekarang,keje kita sumenye mudah2 belaka., tol x??
tp aku xnk cter kmajuan dr segi yg tu..

Saturday, February 5, 2011

Kerajaan tanggung kos bawa pulang 11,000 rakyat Malaysia




“Tolonglah... hentikan sebar khabar angin seperti yang ada 
dalam blog dan internet, ia perbuatan tidak bertanggungjawab. 
Segala yang kerajaan lakukan adalah untuk rakyat kita,”
itu lah dia kata-kata dari Setiausaha Politik Perdana Menteri, 
Datuk Shahlan Ismail..

Friday, February 4, 2011

Kumpulan pertama 356 pelajar Malaysia selamat tiba di Jeddah





JEDDAH: Kumpulan pertama pelajar Malaysia di Mesir yang dibawa keluar dari 
Kaherah pada jam 3 petang semalam waktu tempatan (9 malam waktu Malaysia), 
selamat tiba di sini. Kumpulan itu yang terdiri daripada 
356 orang pelajar termasuk seorang bayi

Krisis Mesir, Nasib Pelajar Kita..



kalau korang ada sape-sape yg blaja kt mesir sana, x kira lah adk beradik ke,

Thursday, February 3, 2011

Kepada Peminat-Peminat Fanatik Manga ! !



sbenarnye aku da xde idea nk post ape pulak kali ni..
tp aku rse cm nk share sikit minat aku ngn korang, mne la taw kot2 kalau
ada yg mmpunyai minat yg sama ngn aku.. ape yg aku nk share kali ni mnkin
byk dpt mmbantu peminat-peminat komik manga kt lua sana. kalau korang salah
sorang peminat manga, msti pening pala sbb tiap2 bulan korang nk kena asing kn
duit utk beli komik kn??


Saturday, January 22, 2011

Perhatian Kpd Semua Pengguna Komputer/Komputer Riba Yg Beragama Islam

bendera israel
J0285926


Salam,rakan2 sekalian dimohon untuk: Buka komputer/laptop anda pada direktori C:\Program Files\Microsoft Office\MEDIA\CAGCAT10,

Thursday, January 6, 2011

MEROKOK??? bunuh diri namanye tu....







Merokok?? xde gaya la..
taw x iklan tu?? hehe, xkan x taw kot..
merokok ni sebenarnye mmg btol2 xde gaya.. wlaupon aku ni pon seorang smoker..
tp sbenarnye aku dlm proses nk brenti da.. sbb aku mula sdar akan risiko merokok ni..
korang taw x dlm rokok tu mngndungi lebih 4000 bahan kimia beracun.. bkn sepuluh ke dua puluh taw..

Monday, January 3, 2011

Kalau la aku ni banyak duet..

waw!! wow!! waaaaaaaaaa!!!!!
hahahaha...
bes x ble tgk kete mhal2 nih???
klo korang nk taw, impain aku dpd aku kt bngku skola lg
adalah kete no.2 termahal.. iaitu lamborghini reventonnnn!!!!! hahahahaaha

Melaka bangun taman tema ala-ala Disneyland

 MELAKA: Sebuah taman tema ala-Disneyland dan Universal Studio akan dibangunkan di negeri ini dengan kos kira-kira RM300 juta dalam usaha membantu kerajaan meningkatkan industri pelancongan negara, khususnya di Melaka. 

Projek Laman Seni Film City ini, akan dibangunkan Fine Leisure Development Sdn Bhd, anak syarikat Kumpulan Eurofine di tapak seluas 21.668 hektar di Bandar Hijau, Hang Tuah Jaya, berhampiran Plaza Tol Ayer Keroh.
Pengarah Urusan Kumpulan Eurofine, Ida Rahayu Md Noor berkata, projek itu yang diilhamkan pihaknya pada 2000, akan dimulakan pembinaannya awal tahun depan dan dijangka dapat disiapkan dalam tempoh tiga tahun.

PDRM BOLEH!! MALAYSIA BOLEH!!





Sbelom ni kita di gmparkan dengan kereta polis Mitsubishi Lancer Evo 10 nya.. Kini skali lagi kita dikejutkan dngan pmbaharuan yg terbaek dari mereka.. PDRM kini mnggunakn pndekatan terbaru dgn mnggunakan beberapa kereta lain seperti Kia Forte dan Toyota Altis.. Rekaan dan tema warnanya juga adalah sgt berlainan dari sbelumnya.. adakah selepas ini Proton Inspira akan digunakan pula??? haha.. kita tggu je apa lg kejutan yg akan dilakukan oleh PDRM kita selepas ini... Semoga Polis Di Raja Malaysia akn terus maju.. ^_^

Surat dari anak derhaka...

BUKTI...surat didakwa dihantar Maria memberikan alasan kewajaran tindakannya terhadap keluarga.
BUKTI...surat didakwa dihantar Maria memberikan alasan
kewajaran tindakannya terhadap keluarga.
* jadikanlah crita ini sbagai pngajaran buat korang.
ibu dan ayah ialah "highway utama" kita sama ada ke syurga atau neraka..
pilhan adalah terletak pada tangan kita.. setiap apa yg kita lakukan pd ibu bapa kita
adalah selangkah semakin hampir ke jalan yg kita pilih..
so pilih lah jalan yg akn mmbahgiakan anda semua...
sementara ibu dan ayah masih didepan mata..


Tutorial untuk korang sumer..

cmne eak nk ltak lgu kt blog???
hahaha..
ni aku ada study satu langkah bijak dan mudah untuk korang sumer..^_^

solution:
step 1

korang pegi kat http://muzicons.com/. klo x bole, just
klik je kt sini.. jumpe x?? msti jmpe pnye la..
nnt biler page dye da kuar, korang pilh ikon ape korang nak pakai..
pstu search plak lagu yg korang nk kt ruangan seacrh yg dye da sdiakan tu..
ble da jmpe klik kt "get"..

Selamat Tahun Baru..

SELAMAT ATHUN BARU !!
EPY NEW YEAR!!!






tahun baru kali ni sgt bermakna bg aku..
sape2 yg ada terluka or pape jela yg rse x puas aty ngn aku taon lpas,
taon baru ni kte bkk buku baru la yer.. hehehe

Popular Posts