halaman

Tuesday, March 29, 2011

Komputer ada jantina?





Assalamualaikum kepada semua pembaca2 blog aku..
aku nk tanye korang ni, korang tau x jantina komputer korang?
aku rase koerang pon x taw yg komputer bole ada jantina kn??
haha.. ni la yg aku nk ajar arini, cmne nk taw jantina komputer korang.
untuk makluman, tutorial ni hanya berkesan bg pengguna windowa sahaja ya..
kalau sesape yg guna mac os x ke linux ke, pape kejadah la skalipon 
yg selain dpd windows, mnx map sesangat...

My art studio


Assalamualaikum kepada rakan2 semua..
hari ini aku nk mmperkenalkn kt korang sumer hasil karya seni aku kt korang..
bila tgk pada banner nih msti korang ingt zaidizainalartstudio ni berkonsepkan photoshoot,
photoshop ke pape la kejadahnye la yg berkaitan..
Major subjek yg aku amek di kolej ialah "Product Design Technology"
So, apa yg cuba aku nk sampaikn ialah, studio aku ni lebih ke arah software 3D..
Pengunaan softaware 3D ni plak bkn la berkisar pada 
animasi kartun atau yg sewaktu dngnnya, 
pengkhususan subjek aku ialah lebih kpd industrial engineering.
software yg digunakan pula adalah CATIA V5R16.
sebenarnya aku masih baru lg dalam pnggunaan software nih..
actually ada diantara yg aku akn papar kn slepas nih, bnde yg aku masih belum blaja di kolej, ianya adalh hasil bereksperimentasi sendiri..
korang tengok2lah yer..

aku dia dan DIANA DANIELLE??

<Diana Danielle Danny Beeson>

Assalamualaikum semua pembaca sekalian..
entry aku kali ni nk share sikit sbanyak psal artis pujaan aku yg kiut miut ni. Klau korang tgk gmba dye je pon korang da taw da sape dye ni.

Monday, March 28, 2011

tutorial untuk pasang shoutbox




Assalamualakum dan salam sejahtera.. kepada para pembaca yg dirahmati tuhan sekalian..
hahaha.. da macam baca forum soal jawab besama Ustz Zaidi plak..
ok sbenarnye aku x de nawaitu lngsung nk wt tutorial nih..
tapi dalam aku berblogwalking td, terjumpa plak satu blog nih milik sahabat sekelas
mse zaman kecik2 dulu.. 
aku buat tutorial ni khas iklas dari jauh dlm lubuk  aty aku khas utk dye..
wakakaka.. jiwang kerat la pulak.. hahahahaha...

Saturday, March 26, 2011

boleh ke nokia 3310 update FACEBOOK??


haa.. mesti korang pelikkan? bole ke nokia 3310 ni update status facebook korang??
ni la yg aku nk ajar nih...
ptama skali untuk wt cmni, korang x perlu nk besusa payah g beli nset ni..
iyer!! x paya pkai nset ni pon... x caya lak..
hahaaha, lagi pelik?? nk update pkai 3310 ni tanpa perlu mnggunakan 3310??
cm tipu je kn??
senang je care nye.. 

Wednesday, March 23, 2011

tutorial nk tuka gamba korang jd klasik??


Assalamualaikum kepada kenkorang sume sedang mmbaca tutorial nih..
aku pon x taw nape tetibe aku rse epy sesangat, disebabkan aku rase epy, 
so aku nk share smthing ngn korang. Ape yg aku nk share ni bkn la pape 
yg gempak gilaB*** sgt pon, tp aku rse korang sume msti suka..

Wednesday, March 16, 2011

cmne nk lajukn balik broadband yg da abes limit..



Assalamualakum...
Rsenye da lame giler da aku x update blog aku nih..
Ari ni, dngan sgala limpah dan rahmat Nya.. tergerak  aty aku nk update
n wt tutorial khas utk korang sume yg malas nk bayar bil broadband korang tu..
korang msti bengang gile bile broadband korang da abes limit kn??
Haa.. tu la yg aku nk ajar ari ni..
cara ni sbenarnye diturunkan oleh akan kolej aku, and agk bkesan la jgk..
Cara ni bkesan utk pngguna line Maxis, Celcom n maybe jgk digi..
Juga nak inform n memperigtkn korang sume, cara ni Insyaallah bkesan utk pengguna windows je ea..
Bg pngguna linux ke mac ke.. mnx map la yer jah..^_^

Popular Posts