halaman

Thursday, November 1, 2012

AMAT SENIN THE TIMELINE



Assalamualaikum & salam sejahtera..

Sape la agaknye Amat Senin ni kan? yang bergambar ngan aku kt dalam gamba atas ni la Amat Senin.. hehe.. Dia ni anak buah aku yang ke-3, anak sulong kepada kakak aku yang ke-3 jugak. Kalau korang follow blog aku sebelom ni, aku penah beberapa kali post entry psal budak kecik yang comel ni.. :))

8 PEKARA TENTANG WANITA YANG LELAKI SUKA


Assalamualaikum & salam sejahtera.. 

Info yang aku nak share ngan korang hari ni terutamanya pembaca wanita adalah tentang sifat sifat wanita yang membuatkan kami kaum adam ni jatuh cinta kat korang.. Kalau ada diantara korang yang tengah mencari tips macam mana nak buat pakwe, tunang or suami korang betambah sayang kat korang, boleh la baca info ni.

17 FAKTA MENARIK TENTANG KAKI ANDA

Tuesday, October 30, 2012

10 SEBAB KENAPA LELAKI TAK NAK KAHWIN


Assalamualaikum..

Korang mesti tertanya tanya kenapa segelintir lelaki xnak kahwin awal, or xnak kahwin langsung. Kalau ditanya, kadang2 lelaki akan bagi jawapan nak enjoy dulu puas2 baru nak kahwin. Tapi di sebalik alasan tu ada tersirat alasan tersendiri kami sbagai kaum adam. Kahwin ni bukan la mudah macam mase kite main kahwin2 mase kecik2 dulu. Kahwin ni satu tanggungjawab yang amat besar perlu dipikul oleh kaum adam. Segala benda perlu di pertimbangkan, selain daripada tu, dosa pahala isteri jugak jadi tanggungan suami. So kahwin ni bukan la boleh di amek ringan. 

Monday, October 29, 2012

KENAPA LELAKI TINGGALKAN WANITA



Hubungan yang bermula bahagia boleh berakhir dengan kehancuran.
Kenapa pasangan anda sanggup meninggalkan anda?

Pernahkah anda terfikir apakah sebab utama yang menyebabkan pasangan anda (kini bekas pasangan) sanggup melepaskan ikatan cinta terhadap anda dan memilih insan yang lain sebagai ganti?
Mengapa Lelaki Meninggalkan Wanita

Lelaki adalah makhluk yang ego. Namun, lelaki tidak suka menyakiti hati wanita. Lelaki dijadikan Tuhan untuk mejadi khalifah di muka bumi ini. Dan sebagai seorang yang bergelar pemimpin, lelaki memerlukan satu benda yang teramat penting sekali. Benda ini berbentuk perasaan.

Saturday, October 27, 2012

POLKA DOT APAM

<click to enlarge>
Assalamualaikum..

Kalau tengok pada gamba mesti nampak sedapkn?  memang sedap pon pada hal nye. haha... kalau korang nak tahu, ni lah dye kuih "Apam Polkadot Berintikn Blueberry", kuey ni akak aku buat petang td, sbenarnye ni first time aku tgk kuey ni. memang sedap giler. tapi proses nk buat kuey ni memang memerlukan kesabaran yang tinggi.

Friday, October 26, 2012

MAKIN GEMUK


Assalamualaikum..

Semenjak2 menjak ni aku asik tenggelam timbul je kn? kadang2 ada, kadang menyepi sampai 3-4 bulan.. bukan ape, psal aku agak bzi kebelakangan ni. 

Nak di pendekkan cerita, disebabkn terlalu banyak keje dalam tempoh beberapa bulan ni, sampai aku x sempat nk jaga diet makanan aku. hingga sekarang ni, berat aku da naek hampir 20kg. kalau la aku ni gegurl, ni pasti mimpi aku yang paling ngeri.

Sunday, May 13, 2012

Selamat Hari Ibu ;)



SELAMAT HARI IBU!!

   PENGHORMATAN yang tinggi kepada ibu menjadikan setiap tahun satu hari dikhususkan untuk meraikan dan menghargai golongan tersebut. Masyarakat di 46 buah negara termasuk Malaysia memilih hari Ahad kedua dalam bulan Mei sebagai Hari Ibu. Tahun ini, Hari Ibu jatuh pada 13 Mei. Untuk semua ibu, terimalah sajak Ibu ini.

Sunday, April 15, 2012

Adakah Antivirus Anda Berfungsi?


 Assalamualaikum..
Entry aku hari ni aku share dengan korang cara nak test kemampuan antivirus korang untuk mencegah virus-virus durjana yang boleh menjahanamkan komputer. Tak kira la sama ada antivirus tu free edition, cetak rompak atau original sekalipon, tapi kalau dia x berjaya dengan test ni, aku rase da sampai seru untuk korang tuka antivirus lain.. haha

Friday, March 30, 2012

47 Pelajar KKTM Tempa Nama Di Malaysian Book Of Record!


Balik Pulau: seramai 47 pelajar KKTM Balik Pulau yg terdiri daripada Jabatan Teknologi Rekabentuk Produk dan Jabatan Teknologi Acuan berjaya menempa nama di dalam Malaysian Book of Record (MBR) dengan menyusun 49,570 keping rantai kunci (key chain) diatas papan lapis membentuk logo MARA yang terbesar iaitu sebesar 9.75m x 12.2m.

Sunday, January 15, 2012

Nak Tau Otak Korang Befungsi ke x?








Assalamualaikum,
Try la bace kalau otak korang betol2 berfungsi n power.. hahaha.. enjoy.. ;)

Popular Posts